Держмитслужба України обрана до керівного складу Віртуальної робочої групи Всесвітньої митної організації з питань ґендерної рівності та різноманітності на митниці

Держмитслужба України обрана до керівного складу Віртуальної робочої групи Всесвітньої митної організації з питань ґендерної рівності та різноманітності на митниці

4 червня відбулося засідання Віртуальної робочої групи Всесвітньої митної організації (далі – ВМО) з питань ґендерної рівності та різноманітності на митниці (далі – ВРГ ВМО ҐРР), в якому взяли участь понад 65 делегатів з 35 країн-членкинь ВМО.

Під час заходу учасники:

•             отримали оновлену інформацію про ініціативи ВМО у сфері ґендерної рівності.

•             заслухали звіти координаторів з питань просування ґендерної рівності з Регіональних офісів ВМО з розбудови потенціалу Східної та Південної Африки та Америки.

•             ознайомилися з досвідом митної адміністрації Колумбії у запобіганні ґендерному насильству та зборі дезагрегованих даних для розвитку інституційного потенціалу.

Важливо зазначити, що Україна, зокрема Держмитслужба, з 2022 року активно бере участь у діяльності ВРГ ВМО ҐРР. Це підтверджує її прагнення до активної участі у міжнародних ініціативах, спрямованих на просування ґендерної рівності та різноманітності в митній сфері.

Під час засідання також відбулося обрання нового керівництва ВРГ ВМО ҐРР. Нові лідери матимуть ротаційний мандат строком на один рік і відповідатимуть за головування на засіданнях Робочої групи ВМО з питань доброчесності. Двічі на рік вони звітуватимуть про прогрес ВРГ ВМО ҐРР у Комітеті ВМО з розбудови потенціалу та в Мережі ВМО з питань ґендерної рівності під час митних зустрічей.

Україна взяла участь у засіданні в новій ролі, висунувши кандидатуру на посаду віце-голови ВРГ ВМО ҐРР. Ця історична перемога знаменувала собою першу участь України у виборах та здобуття лідерської позиції у цій важливій групі.

На посаду віце-голови було обрано представницю Держмитслужби Тетяну Коржинську, докторка філософії, заступницю начальника відділу кінологічного та ветеринарного забезпечення Управління кінологічного забезпечення, координаторку з питань ґендерної рівності в межах компетенцій Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (Регіональний навчальний центр ВМО та Регіональний кінологічний навчальний центр ВМО), членкиню Робочої групи з реалізації ґендерної політики в Держмитслужбі, яку очолює заступник Голови Держмитслужби Владислав Суворов.

Це значне досягнення наближає Держмитслужбу до європейських стандартів, сприяє покращенню ефективності її роботи та формуванню сучасної митної системи, яка відповідає вимогам часу та міжнародним стандартам.

You are currently viewing Держмитслужба України обрана до керівного складу Віртуальної робочої групи Всесвітньої митної організації з питань ґендерної рівності та різноманітності на митниці