Крок назустріч формуванню непідвладної корупції митної спільноти країн-членкинь ВМО

Наприкінці лютого 2024 року відбулася 23-тя сесія Підкомітету з питань доброчесності ВМО під головуванням пана Марселіна Джеуво з Митної служби Камеруну та за участі  делегатів(ок) 111 країн-членкинь ВМО та інших зацікавлених сторін. До заходу долучилися посадові особи Держмитслужби, зокрема представники(ці) Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби.

На засіданні було представлено оновлену версію Робочої програми Підкомітету з питань доброчесності ВМО із ключовим меседжем «Застосовуйте нові та інноваційні інструменти в боротьбі з корупцією, зокрема Механізм з оцінки ефективності діяльності ВМО, та впроваджуйте технології штучного інтелекту в свою поточну роботу. На 23-ьому засіданні Підкомітету також було відзначено нещодавні спільні ініціативи між митними органами та приватним сектором, спрямовані на боротьбу з корупцією. Ці ініціативи включали взаємодію з Консультативною групою приватного сектору ВМО та обмін конкретним національним досвідом між країнами-членкинями ВМО, що дає змогу по-різному поглянути на глобальні зусилля, спрямовані на боротьбу з корупцією в митному середовищі.

Сесія також заглибилася в питання про те, як національні стратегії доброчесності та вивчення кращих практик з цих питань позитивно впливають на діяльність митних адміністрацій на різних рівнях.

Напрацюваннями Держмитслужби з цих питань поділився В’ячеслав Суворов, заступник Голови Держмитслужби, який в своїй доповіді “Від дій до впливу: узгодження дій щодо доброчесності з організаційними та національними стратегічними цілями та очікуваннями в Україні”.

А ще перший день заходу запам’ятався виступом Олександра Натюшина, модератора цього заходу, заступника директора Департаменту по роботі з персоналом Держмитслужби, який наразі проходить стажування у ВМО в рамках Програми розвитку кар’єри, щодо етапів реалізації Програми ВМО по боротьбі з корупцією та сприянню доброчесності, а також промовою Ігоря Данькова, митного аташе Держмитслужби.

Наприкінці сесії пана Альваро Фернандеса з Митної адміністрації Іспанії та пана Мішеля Лафлера з Агентства прикордонних служб Канади було обрано Головою та заступником Голови Підкомітету Підкомітету з питань доброчесності ВМО на 2025 рік.

You are currently viewing Крок назустріч формуванню непідвладної корупції митної спільноти країн-членкинь ВМО