Підготовка операторів аналізу рентгенівських зображень, отриманих за допомогою вантажних скануючих систем

На базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби за очною формою в режимі онлайн з 24.10.2023 по 27.10.2023 проведено спеціальну підготовку посадових осіб Держмитслужби та Волинської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької митниць за «Підготовка операторів аналізу рентгенівських зображень, отриманих за допомогою вантажних комплексних скануючих систем стаціонарного типу».

Окрім загальної тематики митного спрямування, учасники підготовки опрацювали питання щодо характеру рентгенівських променів, радіаційної безпеки при роботі з джерелами іонізуючого випромінювання та функцій використання інструментів інтерпретації рентгенівського зображення комплексних скануючих систем стаціонарного типу моделі NUCTECH MB1215LC.

Також фахівці Департаменту ознайомили митників з методами приховування обмежених або заборонених до переміщення предметів, а завершальним етапом підготовки було опанування практичної роботи зі скануючими системами за допомогою програмного продукту для інтерактивної практичної підготовки операторів скануючих систем – «Simfox».

Після завершення підготовки, учасники, які успішно пройшли підсумковий контроль, отримали відповідні сертифікати.

Одразу після успішної здачі підсумкового контролю у посадової особи Львівської митниці –  Жидачевського Володимира Богдановича, відбулася церемонія розпису з дружиною Дариною. Молодята стали на весільний рушник у прекрасному місті Львові. Від колективу Департаменту вітаємо молодих та бажаємо величезної дружби у стосунках, адже тільки дружба і розуміння роблять кохання міцнішим.

You are currently viewing Підготовка операторів аналізу рентгенівських зображень, отриманих за допомогою вантажних скануючих систем