Безпечні та інклюзивні кордони між Словаччиною та Україною

За запрошенням Центру аналізу регіональних ризиків та в рамках міжнародного проекту «Безпечні та інклюзивні кордони між Словаччиною та Україною» експерт Департаменту СПКЗ взяв участь у навчанні персоналу Держмитслужби сучасним вимогам ЄС в сфері охорони зовнішніх кордонів та організації роботи в пунктах пропуску.

Захід відбувся з 8 по 10 лютого 2023 року у Словацькій Республіці.

В ході навчання було проведено ряд тематичних воркшопів, які стосувалися наступних тем: «Спільний митний контроль у пункті пропуску»; «ІТ-технології в процесах митного контролю на зовнішньому кордоні ЄС» та «Протидія несанкціонованим перельотам через кордон як форма нелегальної міграції та контрабанди товарів».

В обговоренні брали участь представники Міністерства внутрішніх справ Словаччини, Фінансового управління Словацької Республіки, Державної митної служби України, Державної прикордонної служби України та  Закарпатської митниці.

За результатами заходу посадовці України та Словаччини обмінялися новітніми ідеями, знаннями, інформацією та досвідом з питань інтегрованого управління кордоном.

You are currently viewing Безпечні та інклюзивні кордони між Словаччиною та Україною