Екологічні правопорушення – шляхи вирішення

Департаментом спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби 12-13.05.2021 року було організовано та проведено спеціалізований курс за темою: «Виявлення та запобігання транскордонним екологічним правопорушенням».

Учасниками заходу були посадові особи митниць Держмитслужби та представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, зокрема Валентина Василенко – заступник директора департаменту – начальник відділу захисту озонового шару Департаменту кліматичної політики і збереження озонового шару і Юрій Бондаренко – заступник директора департаменту – начальник відділу реєстрації пестицидів та агрохімікатів Департаменту раціонального природокористування, а також представник Всесвітнього фонду дикої природи – Анна Гайова. Модераторами заходу виступили експерти Департаменту Жирнова Світлана та Павло Білецький.

Під час заходу було розкрито актуальні питання  контролю за транскордонним переміщенням небезпечних відходів, пестицидів, стійких органічних забруднювачів та розглянуто практичні кроки щодо виконання положень міжнародних конвенцій: Базельської, Ротердамської, Стокгольмської, Віденської та СІТЕС.

Захід закінчився врученням сертифікатів про підвищення кваліфікації за спеціалізованою короткостроковою програмою.

You are currently viewing Екологічні правопорушення – шляхи вирішення