Завершено спеціальний курс первинної підготовки для 6 нових кінологічних команд митниць

В Департаменті спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (далі – Департамент) завершено спеціальний курс первинної підготовки для 6 нових кінологічних команд митниць з пошуку наркотичних засобів, психотропних речовин, зброї, набоїв до неї, бурштину та грошових знаків у вигляді банкнот.

Інспектори-кінологи, які вперше опановують вміння з пошуку прихованих від митного контролю предметів та речовин проходять очне навчання, хоча у зв’язку з карантином більша частина навчального процесу в Департаменті проводилася здебільшого дистанційно.

За результатами підготовки, яка тривала у період з 6 вересня по 1 жовтня 2021 року, чотири кінологічні команди підготовлено за подвійною спеціалізацією, а саме:

Огаренко Сергій (Запорізька митниця) з службовим собакою «Лео» (німецька вівчарка) – наркотичні засоби, зброя та набої і грошові знаки у вигляді банкнот;

Замрій Ярослав (Львівська митниця) з службовим собакою «Альфа» (малінуа) – наркотичні засоби та бурштин;

Лисенко Юрій (Львівська митниця) з службовим собакою «Джордана» (малінуа) – наркотичні засоби та зброя та набої;

Зозуля Сергій (Харківська митниця) з службовим собакою «Еббі Ейбл» (малінуа) – наркотичні засоби та грошові знаки у вигляді банкнот.

Фахівці Департаменту під час навчання доклали максимум зусиль, щоб за цей термін інспектори-кінологи не тільки змогли налагодити взаємозв’язок зі своїм чотирилапим другом, а й навчили його точно визначати місця схову на різних об’єктах пошуку.

За результатами здачі практичної та теоретичної частин іспиту оцінку відмінно отримала кінологічна команда Київської митниці: Валерій Сахненко з службовим собакою «Нора».

Після успішної здачі підсумкового контролю усі інспектори-кінологи отримали відповідні сертифікати. Відтак уже за кілька днів кінологічні команди повернуться до місць розташування підрозділів та почнуть свою безпосередню роботу із захисту кордонів країни від переміщення заборонених предметів та речовин, використовуючи набуті знання.

You are currently viewing Завершено спеціальний курс первинної підготовки для 6 нових кінологічних команд митниць