Завершено спеціальний курс підготовки кінологічних команд Держмитслужби

28 вересня 2022 року відбувся випуск 15 кінологічних команд з Дніпровської, Сумської, Одеської, Чернівецької, Чернігівської та Рівненської митниць, які пройшли спеціальну підготовку за тематикою «Спеціальний курс підготовки кінологічних команд відділів (секторів) кінологічного забезпечення Держмитслужби» на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (далі – Департамент).

Захід відбувся завдяки фінансовій підтримці Посольства США в рамках реалізації Програми з експортного контролю та безпеки кордону в Україні (EXBS).

У ході підготовки фахівці Департаменту основну увагу звертали на підготовку собак до пошуку заборонених до переміщення предметів та речовин у сипучих речовинах, продуктах харчування, а також пошуку на людині.

За результатами здачі підсумкового контролю оцінку «відмінно» отримала кінологічна команда Одеської митниці (Залозний Віктор та службовий собака за кличкою Бакс). Решта кінологічних команд продемонстрували практичну та теоретичну підготовку за загальною оцінкою «добре».

Насамкінець директор Департаменту Поташнікова  Галина привітала учасників підготовки з успішним завершенням навчання, побажала інспекторам-кінологам  не зупинятися на досягнутому та примножувати здобуті знання в процесі професійної діяльності.

You are currently viewing Завершено спеціальний курс підготовки кінологічних команд Держмитслужби