ЗАСЛУЖЕНИЙ ВІДПОЧИНОК CЛУЖБОВОГО СОБАКИ

Службовий собака Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби по кличці «Банні» вийшов на заслужений відпочинок  –  “пенсію”.

На сьогодні йому виповнилось 10 років.  Для людини, 10 років це вік у якому у дитини  тільки усе починається: нові знання, уміння, навички, друзі… У собак усе навпаки, у їхньому організмі всі процеси відбуваються значно швидше, ніж у людей: вони швидше старіють, втрачають зір та нюх і починають припускатись помилок. Особливо сильно страждає здоров’я. Звісно, бувають і винятки з правил, коли собака служить довше, але такі собаки проходять додаткове тестування, яке підтверджує, що вони не втратили своїх робочих  якостей  та  можуть  працювати  й  надалі.

 Впродовж служби «Банні» неодноразово брала  участь у спеціальних заходах в зонах діяльності багатьох митниць, під час яких допомогла виявити значну кількість заборонених до переміщення предметів, речовин. У 2015 році стала переможцем Всеукраїнських змагань кінологічних команд ДФС України,  де була: кращою за результатами пошукової роботи на легкових, вантажних транспортних засобах та багажі. Того ж  року,  на  змаганнях спеціальних розшукових собак рангу CACT за програмою «Служба собак-детекторів» (ССД-1)  II кубку Кінологічного центру  «Ягуар»  стала:  абсолютним переможцем змагань.

З виходом на пенсію життя не завершується,  попереду у «Банні» спокійне  життя, яке  вона проведе в домашніх умовах поряд з своїм господарем.

           Дякуємо «Банні»  за вірну службу!

You are currently viewing ЗАСЛУЖЕНИЙ ВІДПОЧИНОК CЛУЖБОВОГО СОБАКИ