Заява Європейського Союзу та його держав-членів щодо підтримки України у Всесвітній митній організації

Європейський союз та його держави-члени найрішучішим чином засуджують неспровоковану та невиправдану військову агресію Російської Федерації та причетність Білорусі до цієї агресії проти України. Ця неприйнятна дія підриває міжнародну безпеку та стабільність. Це також є грубим порушенням бачення та цінностей Всесвітньої митної організації (ВМО), а Європейський Союз та його держави члени бажають висловити свою повну солідарність з Україною та українським народом у цей тяжкий час.

Цей осуд знаходить відгук і поділяється в багатьох міжнародних організаціях, насамперед у Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, і важливо, щоб ВМО також висловлювала своє беззастережне неприйняття порушень міжнародного права.

Тому ми закликаємо Генерального секретаря ВМО негайно виступити із заявою, що засуджує Російську Федерацію, а також Білорусь за її причетність, а також визначити та використати всі доступні варіанти для обмеження участі Російської Федерації та Білорусі у роботі ВМО до відновлення умов для забезпечення територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України у її міжнародно визнаних межах.

Посилання на офіційне джерело:

https://ec.europa.eu/taxation_customs/news/statement-european-union-and-its-member-states-supporting-ukraine-world-customs-organization-2022-03-09_en
You are currently viewing Заява Європейського Союзу та його держав-членів щодо підтримки України у Всесвітній митній організації