Звернення Генерального секретаря Всесвітньої митної організації з нагоди Міжнародного дня митника

Щороку 26 січня митна спільнота збирається разом, щоб відсвяткувати Міжнародний день митника. Зараз, коли ми зібралися, щоб відзначити цю важливу подію, мене переповнює почуття величезної гордості та хвилювання, яке я відчуваю у свій перший рік на посаді Генерального секретаря. Хоча цього року свято має особливе значення для мене, воно має більш важливе значення зокрема й тому, що знаменує собою початок нашої нової теми: «Митниця, мета якої – залучення традиційних і нових партнерів».

Цього року ми обираємо шлях, який ставить перед нами завдання зміцнення наших давніх партнерських відносин і сміливого створення нових альянсів. Наш світ сильно змінився за останнє десятиліття і продовжує змінюватися, ставлячи перед нами безпрецедентні завдання, серед яких швидкий технологічний прогрес, екологічні та медичні кризи, а також складна геополітична та економічна ситуація. Ці умови вимагають від світового митного співтовариства перспективного підходу до своєї роботи та пошуку рішень, що ґрунтуються не лише на власних знаннях і ресурсах, а й на додатковій підтримці зацікавлених сторін.

Гасло 2024 року – це стратегічний заклик до дії, що закликає нас до розширення кругозору, творчого мислення та використання інноваційних підходів. Це необхідно для того, щоб митні служби зберегли свою роль у спрощенні світової торгівлі та забезпеченні безпеки в швидко мінливих умовах.

У 2024 році ми зосередимося на зміцненні та збагаченні наших сформованих відносин, щоб вони залишалися міцними, актуальними та взаємовигідними. Водночас, ми прагнемо активно шукати та встановлювати нові зв’язки з ширшим колом зацікавлених сторін, включно з фінансовими установами, екологічними організаціями, НУО та науковими інститутами.

Ці нові партнерські відносини наповнять наші зусилля свіжими поглядами та інноваційними рішеннями. Цього року ми будемо прагнути до того, щоб усі наші партнерські відносини відповідали спільній місії та цінностям наших митних служб. Ми зацікавлені в тому, щоб вони робили значний внесок у досягнення наших цілей зі спрощення процедур торгівлі, забезпечення безпеки кордонів і стійкості глобальних ланцюжків поставок.

Врахування широкого спектра думок і перспектив у наших стратегіях також має першорядне значення. Це забезпечить всебічний характер наших стратегій та їхнє глибше розуміння світовою спільнотою, якій ми служимо.

Ми також прагнемо постійно аналізувати й удосконалювати наші партнерські відносини, щоб зберегти їхню ефективність і актуальність. Такий динамічний підхід життєво важливий в умовах постійно мінливого світу, і він підвищує ефективність наших зусиль з досягнення значущих результатів відповідно до нашої найважливішої місії.

Нарешті, розмірковуючи над тим, як поліпшити нашу взаємодію, ми повинні звернути увагу на переваги передових технологій та аналітики даних. Вони поліпшать наше розуміння і взаємодію з партнерами, тим самим підвищуючи нашу оперативність і ефективність.

Цього дня, коли ми розпочинаємо цей рік і розмірковуємо про нашу місію, наші досягнення і наш подальший розвиток, я сподіваюся, що наші зусилля – як митної служби, так і партнерів – просунуть нас до безпечного, процвітаючого та інклюзивного майбутнього.

Я глибоко вдячний Вам за підтримку та відданість справі перетворення Міжнародного дня митника на визначну подію, а також за просування та реалізацію нашої теми 2024 року протягом усього року.

Я бажаю Вам плідного та насиченого Міжнародного дня митника.

Ян Сондерс

Генеральний секретар

26 січня 2024 р.

You are currently viewing Звернення Генерального секретаря Всесвітньої митної організації з нагоди Міжнародного дня митника