Конференція керівників митних адміністрацій Європейського регіону ВМО

У складі делегації Держмитслужби представник Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби взяв участь в онлайн конференції керівників митних адміністрацій Європейського регіону ВМО.

«Пандемія COVID-19 вплинула на ланцюг постачання товарів та світову торгівлю. За таких умов злагоджена робота митниці відіграє ключову роль, у тому числі, в питаннях обміну вакциною між країнами та запобіганню переміщенням підроблених медикаментів. Дозвольте подякувати усім митникам за їх внесок у спільну справу» – зазначив у своєму вступному слові Куніо Мікурія, Генеральний Секретар ВМО.

Під час конференції було обговорено ряд ключових питань, зокрема: Стратегічний план розвитку ВМО, альтернативні джерела фінансування заходів ВМО, надання лабораторії в Узбекистані статусу Регіональної лабораторії ВМО, звіт RILO Європейського регіону ВМО, номінація та вибори кандидатів до комітетів ВМО.

Гарячі дискусії викликало обговорення положень Бергенської угоди.

Довідково: ця угода передбачає порядок та процедуру входження країн в представницькі органи ВМО.

Бачення цього питання представниками країн суттєво відрізнялися: від позиції «залишити усе без змін» до «повного перегляду концептуальних засад».

Яскраву презентацію діяльності Регіонального офісу інституційного розвитку Європейського регіону ВМО (РОІР ВМО) провів Езер Ченгел, директор Регіонального офісу інституційного розвитку Європейського регіону ВМО, зокрема було представлено місії, цінності та цілі РОІР ВМО та програми їх реалізації.

Конференція зібрала понад 100 представників митних адміністрацій Європейського регіону ВМО та стала чудовою платформою для обговорення і вирішення актуальних питань.

You are currently viewing Конференція керівників митних адміністрацій Європейського регіону ВМО