Кількість користувачів національної електронної транзитної системи зростає

20 січня 2022 року відбулась селекторна нарада з керівниками митниць під головуванням заступника Голови Держмитслужби Владислава Суворова щодо стану реалізації положень Закону України від 12 вересня 2019 року № 78-IX «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» та застосування митницями національної електронної транзитної системи (NCTS). У нараді також приймали участь представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (далі – Департамент).

Завдяки наполегливим зусиллям Держмитслужби, зокрема в частині проведення заходів з популяризації і висвітлення переваг для суб’єктів ЗЕД, розроблення і актуалізації методичних рекомендацій та впровадження інструменту підтримки NCTS Help Desk, за останні два місяці зросла майже в чотири рази кількість суб’єктів ЗЕД, які скористалися національною електронною транзитною системою.

Одним із питань для обговорення було отримання суб’єктами господарювання спеціальних транзитних спрощень, зокрема авторизований вантажовідправник, авторизований вантажоодержувач та загальна фінансова гарантія.

В свою чергу є потреба у підготовці посадових осіб митних органів, які будуть проводити оцінку відповідності підприємств відповідним умовам для надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення.

З метою реалізації зазначених питань, представниками Департаменту розроблено спеціальну короткострокову програму за темою «Оцінка відповідності підприємств відповідним умовам для надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення». Навчання по зазначеній програмі розпочнеться вже з 31 січня 2022 року і передбачає підготовку майже 170 посадових осіб митних органів.

You are currently viewing Кількість користувачів національної електронної транзитної системи зростає