Кінологічний вебінар з питань використання собак для пошуку наркотичних засобів в міжнародній практиці

Посадові особи Управління кінологічного забезпечення ДСПКЗ Держмитслужби сьогодні взяли участь у черговій експертній онлайн-зустрічі представників кінологічних служб та представників громадянського суспільства з розвитку кінологічної служби, організованій Консультативною місією Європейського Союзу (КМЄС) в Україні  та Міністерством внутрішніх справ України.  

Цього разу представники Департаменту мали можливість обговорити із заступником начальника національного кінологічного підрозділу Жандармерії Португалії майором Гонсало де Бріто та керівником Кінологічного тренувального центру національного кінологічного підрозділу Жандармерії Португалії капітаном Андре Собрейра процедуру спеціалізації на використання собак для пошуку і виявлення наркотичних засобів та ознайомитися з технічними процедурами, досвідом і провідною практикою кінологічних служб європейських країн в контексті міжвідомчої співпраці.

Під час вебінару учасники спільно виконали інтерактивне завдання на тему переваг та недоліків методів дресирування службових собак з пошуку наркотичних засобів.

Цей захід є продовженням співробітництва кінологічних підрозділів правоохоронних та інших державних органів та відомств України з європейськими колегами, проведення якого, як зазначили організатори онлайн-заходу, планується здійснювати в майбутньому.

You are currently viewing Кінологічний вебінар з питань використання собак для пошуку наркотичних засобів в міжнародній практиці