Нарада з питань здійснення ДСПКЗ Держмитслужби моніторингу використання вантажних скануючих комплексних систем

З метою обговорення питань здійснення Департаментом спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (далі – Департамент) моніторингу використання вантажних скануючих комплексних систем 19 червня 2023 року було проведено онлайн відеонараду за участю керівників управлінь (відділів) технічних засобів митного контролю та керівників відділів експлуатації (використання) скануючих систем Волинської, Закарпатської, Львівської, Чернівецької та Одеської митниць.

Представники Департаменту провели загальний огляд стану справ щодо здійснення ними моніторингу використання вантажних скануючих комплексних систем і обговорили з учасниками наради питання, які виникали у процесі здійснення такого моніторингу починаючи з 2022 року і по теперішній час, та потребують вирішення.

Посадові особи митниць, в зоні діяльності яких застосовуються вантажні скануючі комплексні системи, надали інформацію щодо укомплектованості підрозділів експлуатації скануючих систем, потреб у здійсненні кваліфікаційного відбору та спеціальної підготовки.

На завершення наради, учасники обговорили  питання використання програмного модуля для відображення процесів проходження митних формальностей у разі застосування скануючої системи та надали пропозиції до проєкту Технічних вимог для створення такого модуля.

You are currently viewing Нарада з питань здійснення ДСПКЗ Держмитслужби моніторингу використання вантажних скануючих комплексних систем