Ознайомчий візит до Цивільної Гвардії Королівства Іспанії

Представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби та Державної прикордонної служби України за підтримки Організації з безпеки та співпраці в Європі взяли участь в ознайомчому візиті до структурних підрозділів Цивільної Гвардії Королівства Іспанії з 22 по 26 листопада 2021 року.

Метою візиту було ознайомлення з організацією підготовки кінологічних команд Цивільної Гвардії, порядком їх залучення до контрольних заходів на державному кордоні, спільного використання кінологічних команд та сучасних технічних засобів контролю, а також узгодження порядку залучення експертів Цивільної Гвардії до підготовки кінологів Держмитслужби та Держприкордонслужби України.

Програма візиту охопила наступні напрямки:

– відвідування Кінологічного навчального центру Цивільної Гвардії (ознайомлення з організацією та плануванням підготовки кінологів, матеріально-технічним забезпеченням, порядком добору та утриманням службових собак, методиками тренувань);

– обговорення наповнення та структури навчального курсу з підготовки кінологів-інструкторів Держмитслужби та Держприкордонслужби України, що буде проведено у 2022 році експертами Цивільної Гвардії, які зокрема пройшили підготовку в рамках діяльності Європейської агенції FRONTEX.

– відвідування міжвідомчих змагань кінологічних команд збройних відомств Іспанії, під час яких демонструвалися навики пошуку вибухівки, слухняності (в тому числі в екстремальних умовах – сторонні шумові та світлові ефекти), виявлення людей під завалами будівель та ін.

– ознайомлення з проведенням Цивільною Гвардією контрольних заходів в усіх видах пунктах пропуску на кордоні: авіаційних, морських та сухопутних. Також, учасники відвідали прикордонні пункти пропуску в місті Мелілья, яке має додаткові загрози незаконного переміщення товарів, що пов’язано з його географічним розташуванням.

Довідково: м. Мелілья розташовано на середземноморському узбережжі Африки, є територією Іспанії та має статус автономного міста. Головною загрозою міста є спроби незаконного переміщення через державний кордон незаконних мігрантів з Африки, що може використовуватися як спосіб переміщення заборонених товарів.

Даний візит став унікальною можливістю ознайомитися з порядком та результатами тренувань кінологічних команд Цивільної Гвардії, з практикою їх використання під час контрольних заходів на кордоні, а також ще одним кроком на шляху розвитку міжнародної співпраці та впровадженні кращих практик в діяльність Держмитслужби.

Фото: Цивільна Гвардія Королівства Іспанія

You are currently viewing Ознайомчий візит до Цивільної Гвардії Королівства Іспанії