Правопорушення проти дикої природи: транскордонна співпраця

На запрошення WWF-Україна, представники Департаменту в онлайн режимі взяли участь у Європейському семінарі (воркшопі) по боротьбі з правопорушеннями проти дикої природи, який проводився з 28 по 30 червня 2022 року у м. Мадрид (Королівство Іспанія) за участі 11 країн Європи .

Захід організовано за підтримки представників EUFJE (Форуму суддів ЄС з питань навколишнього середовища), Європейської мережі прокурорів з охорони навколишнього середовища, Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП), OCLAESP (Французької жандармерії), Міжнародної організації охорони птахів (Birdlife) в рамках міжнародного проєкту «SWiPE – Ефективне розслідування злочинів проти дикої природи у Європі» .

Метою семінару є посилення співпраці , взаємодії та співробітництва з питань запобігання та ефективного розслідування злочинів проти дикої природи, посилення співпраці право- та природоохоронних органів на національному та міжнародному рівнях.

На порядок денний було винесено питання:

  • Міжвідомча співпраця між правоохоронними органами в Європі. Як працюють пріоритети EMPACT – Європейської мультидисциплінарної платформи проти кримінальних загроз  (ЄВРОПОЛ).
  • Розслідування правопорушень проти дикої природи в Європі – результати в 11 державах в рамках проєкту LIFE SWiPE, (WWF-Румунія).
  • Ефективність виявлення та розслідування правопорушень проти дикої природи.
  • Оцінка цінності видів та визначення екологічної шкоди (CIEDA-CIEMAT).
  • Зменшення безкарності у справах, пов’язаних із правопорушеннями проти дикої природи.

Під час одного з виступів, в знак підтримки України у протистоянні російській агресії, європейською спільнотою було продемонстровано символічне зображення птаха в кольорах національного прапору нашої країни з побажанням миру. Вдячні за підтримку нашої держави!

You are currently viewing Правопорушення проти дикої природи: транскордонна співпраця