Підготовка користувачів системи WCO CTS

На базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби за підтримки Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Посольства США в Україні, 23-28 вересня 2021 року проведено навчальний курс з використання системи WCO CTS для посадових осіб структурних підрозділів та територіальних органів Держмитслужби.

Експерти Всесвітньої митної організації (ВМО) роз’яснили порядок використання системи WCO CTS з урахуванням наданих повноважень (існує три ролі користувача: митний офіцер, менеджер та адміністратор) та допомогли учасникам заходу виконати практичні вправи і власноруч опробувати функціонал системи WCO CTS.

Учасники відзначили ключові переваги даної системи:

простота інтерфейсу та наявність його перекладу на різні мови;

оперативність – результат аналізу інформації щодо переміщення тисяч контейнерів формується за лічені секунди;

постановка на автоматичний контроль переміщень товарів;

широка палітра критеріїв відбору контрольованих відправлень;

внесення коментарів стосовно окремого переміщення контейнера.

«Система WCO CTS – це унікальний інструмент для оцінки ризиків та націлювання на вантажні маніфести, розроблений Всесвітньою митною організацією для митних адміністрацій всього світу. Це дає змогу користувачам цієї системи впроваджувати найкращі міжнародні практики у сфері оцінки ризиків вантажів. Переконаний, що активне використання митниками України системи WCO CTS суттєво підвищить ефективність відбору ризикових відправлень товарів та проведення контрольних заходів» – зазначив на завершення заходу Роберт Уайт, експерт ВМО.

You are currently viewing Підготовка користувачів системи WCO CTS