Підготовка операторів аналізу рентгенівських зображень, отриманих за допомогою багажно/поштових скануючих систем

На базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби з 25.04.2023 по 28.04.2023 проведено спеціальну підготовку посадових осіб Закарпатської та Київської митниць, а також Апарату Держмитслужби за очною формою в режимі онлайн.

Окрім загальної тематики митного спрямування учасники підготовки опрацювали питання щодо характеру рентгенівських променів, радіаційної безпеки при роботі з джерелами іонізуючого випромінювання та функцій використання інструментів інтерпретації рентгенівського зображення багажно/поштових скануючих систем «Rapiscan».

Також фахівці Департаменту ознайомили митників з методами приховування обмежених або заборонених до переміщення предметів, а завершальним етапом підготовки було опанування практичної роботи зі скануючими системами за допомогою програмного продукту для інтерактивної практичної підготовки операторів багажно/поштових скануючих систем – «Simfox». Після завершення підготовки, всі учасники успішно пройшли підсумковий контроль та отримали відповідні сертифікати.

You are currently viewing Підготовка операторів аналізу рентгенівських зображень, отриманих за допомогою багажно/поштових скануючих систем