Підготовка посадових осіб митниць Держмитслужби за темою «Застосування технічних та спеціальних засобів при здійсненні митного контролю»

👮‍♂️В період з 24.09.2024 по 25.09.2024 на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби пройшла спеціальну підготовку група посадових осіб підрозділів боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил та посадових осіб митних постів митниць за напрямком застосування технічних та спеціальних засобів при здійсненні митного контролю. Участь у заході взяли представники Вінницької, Закарпатської, Київської, Координаційно-моніторингової та Чернівецької митниць.

Під час заходу, учасники підготовки ознайомились з порядком використання, забезпечення та обліку технічних засобів митного контролю та їх класифікацією. Отримали теоретичні знання та практичні навички щодо роботи з різними типами ТЗМК, такими як:

• Технічні засоби оперативної діагностики документів;

• Системи неінтрузивного догляду товарів та транспортних засобів (скануючі системи);

• Технічні засоби ідентифікації;

• Пошукові засоби;

• Технічні засоби для забезпечення радіаційної безпеки.

Під час проведення практичних занять використовувалась матеріально-технічна база Департаменту, яка включає широкий спектр різноманітного обладнання, яке інспектори митниць використовують при виконанні своїх обов’язків.

Учасники підготовки ознайомились з симуляцією професійної ситуації з використанням 3–D технологій у віртуальній реальності: «Проведення огляду транспортного засобу з метою виявлення місць приховування».

Після завершення підготовки всі учасники отримали відповідні сертифікати.📜👌

You are currently viewing Підготовка посадових осіб митниць Держмитслужби за темою «Застосування технічних та спеціальних засобів при здійсненні митного контролю»