Підготовка посадових осіб митниць Держмитслужби за темою «Застосування технічних та спеціальних засобів при здійсненні митного контролю»

На базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби з 07.11.2023 по 08.11.2023 проведено спеціальну підготовку  посадових осіб підрозділів боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил та посадових осіб митних постів Вінницької, Дніпровської, Закарпатської та Одеської митниць за очною формою.

Під час заходу, учасники підготовки ознайомились з порядком використання, забезпечення та обліку технічних засобів митного контролю та їх класифікацією. Отримали теоретичні знання та практичні навички щодо роботи з різними типами ТЗМК, такими як:

  • Технічні засоби оперативної діагностики документів;
  • Системи неінтрузивного догляду товарів та транспортних засобів (скануючі системи);
  • Технічні засоби ідентифікації;
  • Пошукові засоби;
  • Технічні засоби для забезпечення радіаційної безпеки.

Під час проведення практичних занять використовувалась матеріально-технічна база Департаменту, яка включає широкий спектр різноманітного обладнання, яке інспектори митниць використовують при виконанні своїх обов’язків.

Після завершення підготовки всі учасники отримали відповідні сертифікати.

You are currently viewing Підготовка посадових осіб митниць Держмитслужби за темою «Застосування технічних та спеціальних засобів при здійсненні митного контролю»