Підготовка посадових осіб митниць за тематикою «Здійснення митного контролю товарів та транспортних засобів із використанням скануючих систем та кінологічних команд митниць»

На базі пункту пропуску «Порубне-Сірет» Чернівецької митниці з 12 по 14 грудня 2023 року проведено спеціальну підготовку посадових осіб підрозділів технічних засобів митного контролю; підрозділів боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил; посадових осіб митних постів Закарпатської, Одеської, Рівненської та Чернівецької митниць за очною формою.

Під час заходу, учасники підготовки ознайомились з Порядком виконання митних формальностей із застосуванням скануючих систем та Порядком використання кінологічних команд Держмитслужби під час здійснення митного контролю. Були отримані теоретичні знання щодо характеру рентгенівських променів, основ радіаційного захисту, побудови рентгенівських зображень та засобів їх інтерпретації. Також учасники підготовки були ознайомлені з методами приховування обмежених або заборонених до переміщення предметів та прикладами їх виявлення із використанням скануючих систем та кінологічних команд.

Одним з основних етапів заходу було опанування практичної роботи зі скануючими системами за допомогою програмного продукту для інтерактивної практичної підготовки операторів скануючих систем – «Simfox» та ознайомлення з практичним використанням скануючих систем та кінологічних команд Держмитслужби в пункті пропуску щодо запобігання незаконному переміщенню предметів, заборонених до обігу.

You are currently viewing Підготовка посадових осіб митниць за тематикою «Здійснення митного контролю товарів та транспортних засобів із використанням скануючих систем та кінологічних команд митниць»