Семінар ВМО з правил походження товарів

Представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби взяли участь у семінарі з питань країни походження товарів, який проведено в он-лайн форматі Всесвітньою митною організацією (ВМО) з 8 по 10 лютого 2023 року.

Країна походження товарів є одним з ключових чинників, що впливає на оподаткування товарів при їх переміщенні через митний кордон. Прийняття рішення по даному питанню ускладнюється наявністю диференційованого режиму в міжнародній  торгівлі.

Спікерами на заході були керівники Департаментів та Управлінь ВМО, представники митних служб іноземних країн та міжнародних організацій, які зокрема акцентували увагу на можливості використання у роботі відкритих Інтернет джерел інформації. Так, Всесвітня митна організація та Центр міжнародної торгівлі (ITC) спільно запровадили глобальний онлайн-ресурс про тарифи, торгівельні угоди та правила походження для конкретних товарів (доступний за посиланням:  www.findrulesoforigin.org.).

Учасниками заходу були 330 представників митних адміністрацій світу, які мали можливість ознайомитися з кращими міжнародними практиками щодо визначення країни походження товарів, обмінятися думками щодо регіональної інтеграції, використання угод про вільну торгівлю, поточних проєктів щодо розроблення концепцій у сфері походження товарів, а також почути відповіді від експертів ВМО на свої питання.

You are currently viewing Семінар ВМО з правил походження товарів