Третя сесія експертних консультацій представників кінологічних служб у рамках реалізації Програми ОБСЄ

15.06.2021 року представники Управління  кінологічного забезпечення Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби, в рамках реалізації проєкту програми “Підтримка зміцнення потенціалу державних органів влади України у запобіганні та протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин в усіх його проявах”, за участі представників Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) провели чергове засідання, під час якого відбулась зустріч з представниками Центру кінологічної підготовки Guardi CiviI (Іспанія).

Основна мета заходу – в рамках підготовки до подальшої організації та проведення спільних ознайомчих заходів (візитів), сприяти взаємовигідному обміну інформацією стосовно повсякденної та службової діяльності кінологічних підрозділів митних відомств України та Іспанії.

У ході зустрічі іспанськими колегами було представлено організаційно-штатну структуру кінологічної служби Цивільної Гвардії Королівства Іспанії, у тому числі на прикладі окремого кінологічного підрозділу, інформовано про особливості комплектування підрозділів особовим складом та службовими собаками. Українська сторона поділилась досвідом з підбору інспекторів-кінологів та службових собак, порядку їх використання. Підсумком заходу стало узгодження кроків щодо підготовки до наступної зустрічі.

You are currently viewing Третя сесія експертних консультацій представників кінологічних служб у рамках реалізації Програми ОБСЄ