Успішне завершення курсу первинної підготовки кінологічних команд Держмитслужби

16 вересня 2022 відбувся випуск 12 кінологічних команд з Закарпатської, Вінницької, Волинської, Чернівецької та Сумської митниць, які пройшли спеціальну підготовку за тематикою «Первинна підготовка кінологічних команд відділів (секторів) кінологічного забезпечення Держмитслужби» на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (далі – Департамент).

Захід відбувся завдяки фінансовій підтримці Посольства США в рамках реалізації Програми з експортного контролю та безпеки кордону в Україні (EXBS).

Проходження чотиритижневої підготовки дало змогу кінологічним командам опанувати базовий рівень знань, вмінь та навичок, необхідний для здійснення ефективної професійної діяльності з пошуку наркотичних засобів, психотропних речовин та тютюнових виробів під час здійснення митного контролю.

Фахівці Департаменту доклали максимум зусиль, щоб за цей термін інспектори-кінологи не тільки потренувалися налагоджувати взаємозв’язок зі своїм чотирилапими друзями, а й привчати визначати місце приховування на різних об’єктах пошуку.

За результатами здачі підсумкового іспиту усі кінологічні команди отримали відповідні сертифікати,  що у свою чергу надає можливість залучення даних кінологічних команд до процедури здійснення митного контролю з метою пошуку та виявлення заборонених до переміщення через митний кордон України предметів та речовин.

You are currently viewing Успішне завершення курсу первинної підготовки кінологічних команд Держмитслужби