Участь в ознайомчому візиті до кінологічних академій Митно-прикордонної служби Сполучених Штатів Америки

Посадові особи Держмитслужби здійснили робочий візит до Кінологічної академії польових операцій (м.Фронт Роял, штат Вірджинія) та Академії прикордонного патрулю (м.Ель-Пасо, штат Техас) Сполучених Штатів Америки за сприяння Держдепартаменту США та посольства США в Україні в рамках реалізації Програми з експортного контролю та безпеки кордон в Україні (EXBS). Ця подія є знаковою для розширення міжнародних контактів у межах підвищення потенціалу кінологічного забезпечення Держмитслужби та виконання Стратегічного плану РНЦ ВМО /РКНЦ ВМО (м. Хмельницький, Україна) на 2022-2025 рр.

До складу делегації Держмитслужби, яку очолив Райков Деніс, директор Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, входили не лише представники(ці) від митниць, а й Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (РНЦ/РКНЦ ВМО (м. Хмельницький, Україна)).

Учасники(ці) заходу здобули цінний досвід з підготовки кінологічних команд як митного, так і прикордонного спрямування, ознайомившись з організацією, плануванням та напрямками підготовки інструкторів та кінологічних команд, матеріально-технічним забезпеченням, порядком добору, утриманням та закупівлі службових собак, методиками тренувань та можливостями ветеринарного забезпечення. Зі свого боку українській стороні цей захід надав можливість представити широкому загалу напрацювання з кінологічного забезпечення Держмитслужби.

У ході візиту кінологічними командами обох академій було продемонстровано роботу щодо відбору службових собак, а також пошуку наркотичних засобів в приміщеннях та на транспортних засобах. До того ж, учасники(ці) відвідали прикордонний пункт пропуску Іслета (на кордоні з Мексикою), який має додаткові загрози незаконного переміщення товарів, що пов’язано з його географічним розташуванням.

За результатами зустрічі сторони узгоджено напрямки подальшої співпраці.

#U.S. Embassy Kyiv Ukraine

#U.S. Department of State

#US Customs and Border Protection

#Закарпатська митниця

#Одеська митниця

#Київська митниця

#Львівська митниця

#Волинська митниця

You are currently viewing Участь в ознайомчому візиті до кінологічних академій Митно-прикордонної служби Сполучених Штатів Америки