Участь у нараді з питань приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту

Керівництвом Держмитслужби постійно наголошується, що питання приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту є пріоритетом роботи Держмитслужби на 2021-2022 роки.

Так, 17 грудня відбулась селекторна нарада з митницями Держмитслужби під головуванням директора Департаменту запровадження міжнародної транзитної системи Сергія Демченка щодо стану реалізації митницями Держмитслужби положень Закону України від 12 вересня 2019 року № 78-IX «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної систем» та застосування митницями національної електронної транзитної системи (NCTS). У нараді також приймали участь представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (далі – Департамент).

Одним із питань для обговорення було підтвердження професійної кваліфікації посадових осіб підприємств відповідальних за митні питання, зокрема в частині взаємодії з митницями.

Для уникнення можливих проблемних питань у митниць Держмитслужби та суб’єктів господарювання по питаннях тестування на знання законодавства з питань митної справи та визначення результатів такого тестування за допомогою програмного забезпечення представником Департаменту розроблено алгоритм використання програмного забезпечення, який розміщено на сайті нашої установи у відомчій мережі.

You are currently viewing Участь у нараді з питань приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту