Участь у науково-практичній дискусійної панелі на тему: «Організація сприяння митними органами захисту майнових прав інтелектуальної власності на торговельну марку»

Посадові особи Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби взяли участь у дистанційній науково-практичній дискусійній панелі на тему: «Організація сприяння митними органами захисту майнових прав інтелектуальної власності на торговельну марку», яка відбулась 23.11.2022 та 01.12.2022.

Захід був організований Державною митною службою України за підтримки  Міністерства фінансів України. Співорганізатором виступала Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Конкурентоспроможна економіка України», Партнером проведення заходу – Програма ЄС з підтримки управління державними фінансами (EU4PFM).

Участь у дискусії брали судді, представники Американської торговельної палати, Дослідницької служби Верховної Ради України, Національної асоціації патентних повірених, національні та міжнародні експерти, правовласники, представники провідних IPR-компаній, фахівці навчальних, експертних та наукових установ.

Під час заходу були розглянуті та обговорені наукові підходи щодо підвищення ефективності процедури митного захисту прав інтелектуальної власності, підіймалися питання тлумачення норм законодавства щодо поняття вичерпання прав на торговельну марку, можливості застосування висновку правовласника для складання протоколу про порушення митних правил до товарів, що підозрюються у  порушенні права інтелектуальної власності та  судова практика розгляду адміністративних справ.

Детальніше про науково-практичну дискусійну панель: https://bit.ly/3Aqlu1a 

You are currently viewing Участь у науково-практичній дискусійної панелі на тему: «Організація сприяння митними органами захисту майнових прав інтелектуальної власності на торговельну марку»