Функціонування СУР в умовах сучасних викликів

На базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби за підтримки Департаменту профілювання митних ризиків з 07.06.2023 по 08.06.2023, в режимі онлайн, проведено спеціалізовану підготовку за темою «Застосування системи управління ризиками» (далі – СУР).

Під час заходу було представлено стратегічні перспективи розвитку СУР, обговорено практику розроблення заходів з управління ризиками, а також покроково розглянуто алгоритм виконання митних формальностей з акцентом на тих нормах законодавства, які найчастіше не дотримуються посадові особи територіальних органів Держмитслужби.

В свою чергу, учасники підготовки поділилися власним досвідом виявлення ризикових відправлень та ініціювали розгляд практичних ситуацій, вирішення яких мають варіативність або потребують додаткового законодавчого врегулювання.

Такий захід проводиться двічі на рік та є платформою для обговорення ключових аспектів застосування СУР, зокрема в частині генерування, виконання та моніторингу митних формальностей при здійснення митного контролю і митного оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України.

You are currently viewing Функціонування СУР в умовах сучасних викликів