Інструктори-кінологи Держмитслужби розпочали спеціалізовану підготовку в Іспанії

Вперше інструктори-кінологи Держмитслужби будуть проходити спеціалізовану підготовку на базі Кінологічного центру Цивільної гвардії Іспанії (м.Ель Пардо, Мадрид). Так, 22 березня 2023 року представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужба розпочали навчання за комплексною програмою, яка розрахована на чотири місяці та побудована за методологією Європейського агентства з прикордонної та берегової охорони (Frontex).

Проведення такої підготовки стало можливим завдяки злагодженій роботі Цивільної гвардії Іспанії та Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

У своїй промові Олександр Савельєв, офіційний керівник проектів ОБСЄ наголосив на тому, що ця спільна акція є внеском у зміцнення безпеки в регіоні ОБСЄ, визнаючи важливу роль кінологічної складової у протидії незаконному обігу вогнепальної зброї, а також іншим формам транснаціональної організованої злочинності. Очікуваним результатом від реалізації даного курсу буде подальше впровадження найкращих європейських практик і підходів у підготовці кінологічних команд Держмитслужби.

You are currently viewing Інструктори-кінологи Держмитслужби розпочали спеціалізовану підготовку в Іспанії