Глобальна прихильність до вдосконалення митних операцій через стратегічне партнерство

Відбулася тижнева 44-та робоча сесія Комітету ВМО з питань дотримання митного законодавства та правозастосування (далі – 44-та Сесія), яка мала на меті висвітлити нові тенденції, визначити пріоритети роботи та посилити як міжнародну, так і регіональну співпрацю. Державна митна служба України в особі ДСПКЗ Держмитслужби приєдналася до заходу в онлайн-режимі.

Про забезпечення належного збору податків, використання ефективних інструментів, зокрема кінологічних команд, у боротьбі з незаконним обігом наркотиків, захист навколишнього середовища, цілісність кордонів, збереження культурної спадщини, впровадження «розумних» контейнерів, боротьбу з відмиванням грошей, права інтелектуальної власності і не тільки йшлося під час заходу.

Питання щодо нарощення потенціалу глобальної коаліції з протидії загрозам синтетичних наркотиків, зміні клімату і пов’язаних з нею екологічних проблем, митному шахрайству, порушенням прав інтелектуальної власності порушувалися під час панельних дискусій 44-тої Сесії.

Зазначена інформація буде використана для учасників спеціальної та спеціалізованої підготовки за відповідними напрямками.

You are currently viewing Глобальна прихильність до вдосконалення митних операцій через стратегічне партнерство