Ознайомлення з сучасними практиками застосування неінтрузивних методів митного контролю Республіки Польща

З 11.06.2024 по 13.06.2024 представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби здійснили ознайомчий візит до Центру аналізу рентгенівських зображень у м. Гданськ, Республіка Польща з метою обміну досвідом у сфері підготовки операторів скануючих систем та подальшого розвитку неінтрузивних систем митного контролю.

Національну адміністрацію доходів Республіки Польща (далі – НАД) представляли: Marcin Gołaszewski – Заступник директора Регіонального офісу НАД у м. Гданськ, Wojciech Gęsikowski – Керівник Центру аналізу рентгенівських зображень Регіонального офісу НАД у м. Гданськ, Marian Wiszniewski – міжнародний тренер з розпізнавання рентгенівських зображень та діючий оператор рентгенівських систем, Krzysztof Gronowski – ІТ-експерт Центру аналізу рентгенівських зображень та Wiesława Koter – експерт Національної школи НАД.

Основними цілями та завданнями візиту стали:

  • Налагодження прямого співробітництва між українськими, молдовськими та польськими навчальними установами.
  • Обмін досвідом у сфері підготовки операторів скануючих систем, включаючи первинну підготовку та підвищення кваліфікації.
  • Ознайомлення з методами та процесами використання різних типів скануючих систем у Республіці Польща.

Окрім представників з України, учасниками заходу також були представники митного навчального центру та посадові особи митної адміністрації Республіки Молдова. 

Даний захід став можливим завдяки сприянню та наданій підтримці від Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Україні та Республіці Молдова – EUBAM.

You are currently viewing Ознайомлення з сучасними практиками застосування неінтрузивних методів митного контролю Республіки Польща