Випуск новостворених кінологічних команд Департаменту та митниць Держмитслужби

Упродовж чотирьох тижнів в Департаменті  спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (далі – Департамент) 7 новостворених кінологічних команд Львівської, Житомирської, Закарпатської, Вінницької, Запорізької, Черкаської митниць та одна кінологічна команда Департаменту опановували заключний в поточному році спеціальний курс первинної підготовки з пошуку наркотичних засобів, психотропних речовин, та тютюнових виробів.

Безпосередньо до початку зазначеного курсу Департаментом було проведено заходи з адаптації трьох службових собак Закарпатської та Львівської митниць, які тривали два тижні та включали в себе: соціалізацію (лояльне ставлення до людей, тварин та об’єктів, на яких здійснюється пошук); привчання до: гри з апортувальними предметами; здобуття апортувального предмета на різних об’єктах пошуку; методів позначення при виявленні шуканого запаху; шуканого запаху. Ці заходи надали можливість адаптувати службових собак до нових умов життя та до роботи.

Після успішної здачі підсумкового контролю усі інспектори-кінологи отримали відповідні сертифікати. Відтак уже за кілька днів кінологічні команди повернуться до місць розташування підрозділів та почнуть свою безпосередню роботу із захисту кордонів країни від переміщення заборонених предметів та речовин, використовуючи набуті знання.

You are currently viewing Випуск новостворених кінологічних команд Департаменту та митниць Держмитслужби