Підводимо підсумки 2022 року: спеціальна та спеціалізована підготовка

Одним із основних завдань ДСПКЗ Держмитслужби є організація та здійснення спеціальної та спеціалізованої підготовки посадових осіб територіальних органів Держмитслужби, у тому числі підготовка працівників вперше прийнятих на державну службу.      Так, відповідно до Плану підвищення рівня професійної компетентності посадових осіб Держмитслужби та її територіальних органів в 2022 році, на базі ДСПКЗ Держмитслужби пройшли спеціальну та спеціалізовану підготовку 7564 посадові особи структурних підрозділів Держмитслужби та її територіальних органів. Для порівняння з 2021 роком, коли впродовж року пройшли підготовку 6333 посадові особи, то за звітний період – на 20% більше.

Проглядати цю статистику без емоцій дуже складно, так як незважаючи на війну, обстріли, повітряні тривоги та відключення електроенергії, 2022 рік став рекордним, коли митники навчалися найбільше в історії Департаменту. Сила духу і винахідливість наших колег, які навіть в таких складних умовах знаходять можливості проходити підготовку, приголомшує. Це вкотре доводить, ми – українці  незламна нація!

Ми дякуємо захисникам та захисницям за цей героїчний рік! Дякуємо учасникам, друзям, партнерам за вашу незламну силу духу! Бажаємо якнайшвидшої Перемоги!