Сучасні методи виявлення вибухівки та вибухових речовин

Враховуючи поточні загрози та необхідність посилення зусиль щодо недопущення незаконного переміщення зброї, вибухівки та вибухових речовин через митний кордон України, Програма з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Державного Департаменту США організувала проведення навчальних курсів з підготовки операторів приладів IonScan 500 DT для виявлення вибухівки.

Так, з 14 по 28 вересня відбулися 3-и навчальні курси для посадових осіб Одеської, Київської, Закарпатської, Львівської, Волинської митниць та Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби (далі – ДСПКЗ Держмитслужби).

Навчання проводилось експертами ТОВ «Фолгат», що являється офіційним представником компанії «Smith Detection» (виробник приладу IonScan 500 DT).

В ході підготовки були розглянуті основні аспекти використання зазначеного приладу, а саме:

  • безпека при роботі;
  • запуск та робота з системою;
  • відбір проб та їх аналіз;
  • пошук та усунення несправностей;
  • технічне обслуговування (чистка, виконання термообробки, заміна фільтрів).

Основною метою участі посадової особи ДСПКЗ Держмитслужби у такому заході є використання набутих знань, умінь та навичок у процесі підготовки посадових осіб територіальних органів Держмитслужби за темою: «Застосування технічних та спеціальних засобів при здійсненні митного контролю».

You are currently viewing Сучасні методи виявлення вибухівки та вибухових речовин