Унормування процесу використання скануючих систем у Держмитслужбі

З метою організації виконання наказу Міністерства фінансів України від 18 жовтня 2021 року № 552 «Про затвердження Порядку виконання митних формальностей із застосуванням скануючих систем» 23 грудня 2021 року під головуванням в.о. директора Департаменту організації митного контролю та оформлення Олега Гої відбулась селекторна нарада у режимі відеоконференції.

👮Керівники митниць, в зоні діяльності яких застосовуються скануючі системи, доповіли про ефективність застосування скануючих систем різних типів.В свою чергу, директор Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби Галина Поташнікова ознайомила присутніх із результатами підготовки операторів аналізу рентгенівських зображень🧐, отриманих за допомогою стаціонарних, мобільних та багажно/поштових скануючих систем. Також були відзначені питання❓, які потребують вирішення з метою належного виконання наказу.

👩‍💼За підсумками наради, головуючим були поставлені усім учасникам основні завдання по забезпеченню виконання положень зазначеного наказу з огляду на важливість комплексного підходу до реалізації його норм.