Участь в ґендерних дискусіях з міжнародною аудиторією щодо протидії тероризму, насильницького екстремізму та радикалізації

Представники(ці) прикордонних та митних адміністрацій різних країн світу, міжнародних організацій, зокрема і Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби, взяли участь у вебінарі «Ґендерні аспекти тероризму, насильницького екстремізму та радикалізації», який відбувся у форматі зум-конференції 16 червня 2023 року.

Організатором веб-дискурсу виступив відділ охорони кордону та управління Департаменту транснаціональних загроз Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Захід був присвячений розгляду:

  • тероризму і насильницькому екстремізму крізь призму поняття «ґендеру»;
  • впливу ґендерних упереджень і стереотипів на трансформацію ґендерної нерівності в умовах воєнних викликів сьогодення;
  •  як ґендерна обізнаність веде до кращої оперативної ефективності та дотримання прав людини в безпеці та управлінні кордоном.

У межах порядку денного онлайн-заходу з тематичними доповідями, в яких розглянули різні аспекти тероризму, насильницького екстремізму та радикалізації, виступили пані Герітт Зах, офіцер програм Департаменту транснаціональних загроз ОБСЄ/Групи протидії тероризму та пан Мануель Еісінг, старший юридичний радник ОБСЄ відділу транснаціональних загроз/Відділу боротьби з тероризмом. 

You are currently viewing Участь в ґендерних дискусіях з міжнародною аудиторією щодо протидії тероризму, насильницького екстремізму та радикалізації