Участь у міжнародному соціальному проєкті «Місто професій»

Представники Управління кінологічного забезпечення Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби 04.09.2021 року взяли участь у заході, що відбувся у м. Хмельницькому в рамках реалізації міжнародного дитячого соціального проєкту «Місто професій».

Основна мета проєкту – занурити дітей у світ професій та сформувати бажання у майбутньому самостійно обирати для себе улюблену справу.

Під час заходу представники Департаменту цікаво та змістовно інформували про вимоги до інспектора-кінолога в Держмитслужбі; породи собак, що використовуються Держмитслужбою; критерії відбору службових собак на придатність їх до дресирування; етапи  підготовки інспекторів-кінологів та службових собак Держмитслужби; порядок ветеринарного обслуговування, утримання та годівлі службових собак Держмитслужби; порядок використання кінологічних команд Держмитслужби під час здійснення митного контролю.

Із захопленням діти та дорослі спостерігали за практичною роботою кінологічних команд Департаменту з виявлення зброї, набоїв, грошових знаків у вигляді банкнот, тютюнових виробів на транспортних засобах, багажі, та роботою службових собак за подвійною спеціалізацією на  диференційній стійці. Усі охочі мали змогу спробувати себе у ролі інспектора-кінолога.

Загалом, діти отримали масу позитивних емоцій та змогли відчути себе по-справжньому дорослими.

Сподіваємося, що після цього свята чимало маленьких відвідувачів інтерактивного містечка пов’яжуть своє майбутнє з професією «інспектор-кінолог».

You are currently viewing Участь у міжнародному соціальному проєкті «Місто професій»